Održana 13. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice i dnevnoga reda, uslijedio je aktualni sat, tijekom kojega su gradonačelniku Zvonimiru Dragunu svoja pitanja uputila dvojica vijećnika.

gv2210Vijećnika Franju Kolaka zanimalo je što je s izgradnjom vjetroparka, zbog kojega je mijenjan GUP ( Generalni urbanistički plan) Grada Iloka, na što je gradonačelnik odgovorio da je GUP promijenjen zbog toga i nekih drugih razloga, te će njegova nova verzija uskoro biti dana na uvid i raspravu zainteresiranoj javnosti.

Vijećnik Mirko Čješko, upitao je gradonačelnika što je s neugodnim mirisima kanalizacije koji se šire iz kanala na GP Ilok-Bačka Palanka, te je upozorio na nedostatak javne rasvjete u Školskoj ulici. Gradonačelnik je odgovorio da se na rješavanju tih problema radi u suradnji s nadležnim službama. Nakon toga pristupilo se raspravi po točkama dnevnog reda.

U prvoj točki dnevnog reda ravnateljica DV Crvenkapica, Dragica Groznica, zatražila je od vijećnika davanje suglasnosti DV na ugovor o ostvarivanju programa njege, odgoja i zaštite djeteta u pedagoškoj 2014./2015. godini. Osim terminološkog usklađivanja, glavni je cilj novoga ugovora ostvarivanje pravednosti i jednakosti između roditelja. Istim se povećavaju i dosadašnje cijene programa u vrtiću. Suglasnost je dana jednoglasno.

U drugoj točki dnevnog reda donesena je Odluka o određivanju prinudnog upravitelja za stambene zgrade, te je gradonačelniku dano ovlaštenje da u skladu s promjenama u zakonu, i usklađivanju minimalnog iznosa pričuve, može donositi odluke kojima je iznos pričuve u gradu jednak minimalnom iznosu po zakonu. Svi su vijećnici glasali za ovu odluku.

U trećoj toči razmatran je prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Grada Iloka, te je donesena odluka da se ove godine dodijele zahvalnice, i to: Šćefanu Čelovskom, za osvojena dva prva mjesta i titulu prvaka države u dizanju utega u dvije discipline, na ovogodišnjem državnom prvenstvu; Andreju Činčuraku, za osvojenu prvu nagradu na 2. internacionalnom festivalu harmonike u Beogradu, te na dvije osvojene druge nagrade na 39. međunarodnom susretu harmonikaša u Puli i 5. hrvatskom natjecanju za harmoniku, oba ove godine; stolnoteniskoj momčadi Školskog sportskog društva Zrinski OŠ Julija Benešića za osvojeno 4. mjesto na državnome natjecanju i Dječjoj skupini KUD-a Sloga Bapska za osvojeno treće mjesto na Međunarodnom festivalu dječjeg folklora u Kutini 2014. Ovaj prijedlog usvojen je jednoglasno.

U četvrtoj je točki na mjesto preminuloga Josipa Mikletića u Odbor za statut i poslovnik Gradskog vijeća jednoglasno izbran vijećnik Milan Menđan.

U petoj je točki razmatrana zamolba OPG-a Babić iz Bapske za zakup zemljišta u Bapskoj, s namjerom uzgoja svinja. Nakon kraće rasprave, zaključeno je da se to zemljište ponudi u zakup putem javnog natječaja ponuđaču koji bude imao najbolji program upravljanja njime. Zaključak je usvojen sa sedam glasova za i pet suzdržanih.

Kao šesta točka dnevnog reda, razmatran je prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za stipendiranje studenata u akademskoj godini 2014./2015., s odgovarajućim popratnim aktima, te je jednoglasno odlučeno da se natječaj raspiše.

Nakon toga sjednica je završena pozivom vijećnicima gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća da se odazovu na svečanu sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana Grada, koja će se održati u srijedu, 22. listopada, u 11 sati.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Sad još i Alzheimer kao posljedica korone?

Teoretski, tu ima nešto istine, ali se sad doista pretjeruje: infekcija koronavirusom neće značiti da prijeti i Alzheimer. Jer mogućnost je nešto veća, ali to je tako i kod drugih...

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Iloku, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid... Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2020 Radio Ilok