Održana 17. sjednica Gradskog vijeća

U Gradskoj vijećnici Grada Iloka jučer je održana 17. sjednica Gradskog vijeća. Nakon usvajanja zapisnika, na koji je primjedbu iznio predsjednik Gradskog vijeća Željko Sladetić, uslijedio je aktualni sat.

gv2603Vijećnika Ivana Plazonića zanimalo je što je s poslovnom zonom, na što je gradonačelnik Dragun odgovorio da još nije sve riješeno, čeka se potpis ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, jer zona po njima nije upisana u registar poslovnih zona, ali radi se na otklanjanju tog zadnjeg problema.

Vijećnika Antu Papka zanimalo je što je s programom oprosta duga i sudjeluje li grad u njemu te što se događa s Iločkim podrumima. Gradonačelnik je odgovorio da je Ilok potpisnik sporazuma o otpisu dugova, ali ga Vlada još nije uključila u program, a što se tiče Iločkih podruma, rekao je da je po njegovim saznanjima tvrtka dobila novi kredit od oko 30 milijuna kuna.

Vijećnika Mirka Čješka zanimalo je zašto sve više obitelji vraća Komunalijama kante za otpad, na što je gradonačelnik odgovorio da je to zbog toga što sve više mladih obitelji napušta Ilok a stari umiru. Vijećnika Čješka zanimalo je i zašto je porastao gradski dug, na što je gradonačelnik rekao da to nije istina i da je dug smanjen.

Vijećnik Ivan Filipović pitao je što je sa zgradom u kojoj se donedavno nalazila PBZ te FINA, gradonačelnik je rako da se ne zna čija je to sve zgrada, da nije upisana u zemljišne knjige i da su neki lokali više puta mijenjali vlasnika.

Poslije toga prešlo se na raspravu po točkama dnevnog reda, kojih je bilo dvadeset. U prvoj točki usvojeno je Izvješće o utrošku sredstava od prodaje obiteljskih kuća ili stanova u državnom vlasništvu na području grada Iloka u 2014. godini. Od planiranih 600.000,00 kuna, ostvareno je oko 33.000,00 kuna, a taj je novac utrošen u obnovu Strossmayerove ulice. Izvješće je jednoglasno usvojeno.

U drugoj točki s jednim suzdržanim glasom usvojen je Zaključak o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2014. godini po kojemu je od predviđenih 2 milijuna kuna, utrošeno oko milijun i devetsto pedeset tisuća kuna, i to na rasvjetu, ceste, uređenje javnih površina i slično.

U trećoj točki jednoglasno je usvojen Zaključak o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Iloka za 2014. godinu.

Kao četvrto, usvojen je Zaključak o izvršenju Plana nabave Grada Iloka za 2014. godinu. U petoj točki bilo je riječi o Zaključku o izvršenom popisu imovine, obveza i potraživanja sa 31.12.2014. godine. Popis je rađen komisijski i odnosi se na svu gradsku imovinu, potraživanja, zaduženja, stanje blagajne, računa i slično.

Kao šesto, na dnevnom je redu bila Odluka o naknadi za rad članova izbornih tijela za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području grada Iloka. Na prijedlog gradonačelnika Zvonimira Draguna, vijećnici su jednoglasno smanjili naknade članovima gradskih izbornih tijela na održanim izborima za mjesne odbore, i to za jednu trećinu u odnosu na lokalne, predsjedničke i parlamentarne izbore.

Kao sedmo, prihvaćeno je Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Grada Iloka za 2014. godinu, koje se donosi po zakonu, a odnosi se na pregled postojećeg stanja, npr. broja kontejnera i slično.

Kao osma točka pozitivno je riješena zamolba Darinka Papka, da mu se kao HRVI po zakonu na trošak grada komunalno opremi građevinska parcela. U devetoj točki imenovani su članovi gradskog Savjeta za zaštitu potrošača javnih udruga, u sastavu: Zvjezdana Kozarić, Ksenija Kakučka i Milan Pucovsky. Kao deseto, imenovani su doktori medicine koji će obavljati posao mrtvozornika na području Grada: Blaženka Rašić Roso, Boško Kovač i Jelena Jančić.

Deseta i jedanaesta točka odnosila se imenovanja sudaca porotnika za mladež i za kaznene predmete Županijskog suda u Vukovaru. Vijećnici su nakon rasprave i zaključka da je to dužnost koju se zbog velikih troškova i daljine nitko ne želi preuzeti, zaključili da neće dostaviti popis porotnika.

Trinaesta i četrnaesta točka odnosila se na zamjene zemljišta u Šarengradu, što je pozitivno riješeno. Vijećnici su kao petnaestu i šesnaestu točku dnevnog reda izglasali odluke kojim će grad sufinancirati nabave rasplodnih grla i osjemenjivanja u visini 50% troškova, i polaganja ispita za rukovanje pesticidima u istom iznosu.

Vijećnici su na kraju jednoglasno usvojili Odluku o programu utroška sredstava šumskog doprinosa za 2015. godinu, Program korištenja sredstava ostvarenih prihoda od naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada za 2015. godinu i Zaključak o izvršenju programa javnih potreba u kulturi Grada Iloka za 2014. godinu.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Unutarnji pakao jedne jezidske majke

"Da nemam djece, odavno bih se ubila", kaže Kocher, iračka Jezidka koja je provela dvije godine u zatočeništvu IS-a. Njezino troje djece još se vode kao nestali.

25-06-2018

Izbori u Turskoj: Ima li demokracija još izgleda?

Današnji izbori su po svemu sudeći najvažniji u povijesti moderne Turske. Pobijedi li Erdogan, doći će do konsolidacije vladavine jednog čovjeka. Ali ni oporba ne spava. Rezultat bi trebao biti...

24-06-2018

Korak po korak do prava LGBT populacije na Balkanu

Nasilje protiv LGBT osoba u BiH je povećano, a Parada ponosa do sada nikada nije održana. Zato bi se, poručuje političar njemačkih Zelenih Volker Beck, građani morali podići protiv mržnje...

24-06-2018

Albanija spašava Angelu Merkel?

Albanija bi mogla postati središnja zemlja za prihvaćanje izbjeglica: nalazi se u Europi, a izvan Europske unije je. To je još uvek samo glasina, ali zvuči kao zlatno rješenje –...

24-06-2018

Komentar: Elf se probudio iz sna!

Marco Reus je njemačku reprezentaciju istrgnuo iz dubokog sna i pripremio prekretnicu. Za uspješni turnir još možda nije prekasno, komentira iz Sočija Thomas Klein.

24-06-2018

Bolnica na kraju grada

U bivšoj Jugoslaviji bila je najveća i najmodernija psihijatrijska klinika. Psihijatrijska bolnica Sokolac danas jedva opstaje, a uz pomoć donatora i entuzijasta, pacijentima se pokušava osigurati najbolja njega.

24-06-2018

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2017 Radio Ilok - by projectcouch.com