Jednoglasno usvojen Proračun grada Iloka za 2015. godinu

Jučer je u Gradskoj vijećnici održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon usvajanja izvadaka iz zapisnika sa prethodne sjednice i usvajanja dnevnog reda, sa kojega je skinuto razmatranje Povjerenstva o dodjeli stipendija i donošenje odluke o dodjeli stipendija koje nisu dodijeljene u prvome krugu, jer se Povjerenstvo nije uspjelo sastati zbog kratkih rokova, uslijedio je aktualni sat.

gv2312 1

Vijećnika Mirka Čješka zanimalo je što je s projektima za dječja igrališta u Gradu, na što mu je gradonačelnik Zvonimir Dragun odgovorio da projekti postoje i da se s njima ide na natječaje te vjeruje da će barem neka biti izgrađena u godini koja slijedi.

Vijećnika Ivana Plazonića zanimalo je što je s projektima iz fondova EU, konkretno s projektom obnove gradskih zidina, jer je dojam da se projekte nije odradilo kako treba, te koje su tvrtke angažirane na tome poslu. Nadalje ga je zanimalo što je s prirezom, jer je rečeno da će se on smanjiti, ukoliko grad izgubi status područja od posebne državne skrbi. Gradonačelnik je odgovorio da na zidinama radi tvrtka Monte-mont d.o.o., a da drugi projekti idu svojom dinamikom, neki su u pripremi, neki su gotovi a neki traju. Od nove godine idu i mjere EU, tako da će i tu biti prilike da se konkurira sa određenim projektima. Što se tiče prireza, gradonačelnik je rekao da se on slaže da se prirez smanji, ukoliko je to volja Gradskog vijeća.

Vijećnica Blaženka Rašić-Roso pitala je što je sa liječnicima specijalistima koji dolaze u Ilok, a gradonačelnik je odgovorio da se vraća specijalist ORL-a, te da dolaze oftalmolog i onkolog a moguće je i ginekolog.

Vijećnika Antu Papka zanimalo je jesu li projekti koji su napravljeni za rekonstrukciju pojedinih ulica zastarjeli, odnosno je li im istekla valjanost. Gradonačelnik je istaknuo da su projekti važeći. Papka je nadalje zanimalo što je s izvođačem radova na obnovi Strossmayerove ulice, budući je izvođač navodno u postupku predstečajne nagodbe. Gradonačelnik je odgovorio da se razmatra najbolje rješenje, uz konzultacije Ministarstva regionalnog razvoja. Vijećnik Papak nadalje je predložio da se na Radiju Ilok organizira kontakt-emisija gradonačelnika i građanstva. Potom je uslijedila rasprava po dnevnom redu.

Usvojen Proračun za 2015. godinu, koji iznosi 20.489,000 kuna 

gv2312 2Prva točka dnevnog red bila je donošenje Proračuna Grada Iloka za 2015. godinu sa projekcijom za 2016. i 2017. godinu i Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Iloka za 2015. godinu. Vijećnike je o proračunu s pripadajućim planovima financiranja izvijestila Đurđica Tilović. Vijećnike je upoznala da je proračun identično onome s prethodne sjednice, koji nije usvojen, uz određena poravnanja prihoda i rashoda, npr. doček Nove 2015. godine na otvorenom stajat će 20.000 kuna, te se za toliko umanjuju ostali rashodi. Proračunski prihodi i rashodi iznose 20.489,000 kuna, zbog kredita kojim se sufinancira projekt uređenja kanalizacije, cesta i nogostupa u Šarengradu i Bapskoj.

Potom je riječ uzeo vijećnik Papak, te je u ime kluba vijećnika HDZ-HSP AS -HSLS-DC, iznio amandmane na proračun. Tako je zatražena obnova stare škole i ograde katoličkog groblja u Mohovu, uređenje autobusnih stajališta, pojedinih ulica i Doma u Šarengradu, izgradnja kanalizacije i asfaltiranje ceste do arheološkog nalazišta Gradac te uređenje poljskih putova u Bapskoj te uređenje Grobljanske, Strossmayerove, Stepinčeve i Srijemske ulice, te još nekih projekata u Iloku, npr. izgradnja spomenika braniteljima. Gradonačelnik je rekao da je većina tih projekata ionako već u prijedlogu proračuna a za ostale je obećao da će ih pokušati realizirati čim je prije moguće. Proračun je nakon toga usvojen glasovima svih prisutnih vijećnika, tj. jednoglasno.

Vijećnici Ivan Plazonić i Ante Papak naglasili su da je ovo jedinstven slučaj, naime da oporba glasa za proračun i da je to učinjeno u interesu grada i građana na što im je gradonačelnik zahvalio. Vijećnici Zoran Relić i Željko Sladetić obavijestili su vijećnike da od siječnja 2015. godine napuštaju SDP i postaju nezavisni vijećnici.

Druga točka dnevnog reda bio je rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je nakon izvješća Đurđice Tilović, stavljen na raspravu. U raspravi je vijećnik Ivan Plazonić postavio pitanje duga grada komunalnome poduzeću te se zapitao može li ga i treba li ga Grad isplaćivati na ovaj način, s obzirom da komunalno poduzeće stoji bolje od Grada. Gradonačelnik je istaknuo da je sporazum o povratku duga potpisan i da se mora poštovati. Vijećnika Ante Papka zanimala je stavka prekovremeni rad, na što je Đurđica Tilović objasnila da se radi o naknadi za prekovremeni rad u računovodstvu i komunalnim redarima za poslove oko Berbe. Nakon toga rebalans je jednoglasno usvojen.

U trećoj točki kratko su razmatrani zaštita i spašavanje na području Grada Iloka te su na prijedlog zamjenika gradonačelnika Željka Prskala jednoglasno doneseni: Analiza sustava zaštite i spašavanja na području grada Iloka u 2014., te Smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području grada Iloka za 2015. godinu.

Četvrta točka bilo je raspisivanje natječaja za ponovnu prodaju nekretnine u vlasništvu Grada za koju u prvome natječaju nije bilo interesa, te je stoga cijena iste smanjena. Odluka o raspisivanju natječaja donesena je jednoglasno.

U petoj točki također je jednoglasno usvojen plan davanja koncesija na području Grada u narednoj godini. Radi se o koncesijama na obavljanje dimnjačarskih usluga, prijevoza pokojnika i najam dijela Dvorca.

Budući je šesta točka skinuta sa dnevnog reda, u sedmoj je točki raspravljano o ponovljenome prijedlogu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Iloka o postavljanju spomenika „Sunčani sat“ u gradskoj jezgri. Zaključeno je da će čelnici Koordinacije biti pozvani u Grad na daljnje razgovore i dogovor.

Ovime je iscrpljen dnevni red. Na kraju je gradonačelnik vijećnicima podijelio simbolične darove a predsjednik Vijeća čestitao im je Božić i Novu godinu.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Na Kosovu ubijen srpski političar

Vođa jedne srpske stranke na Kosovu Građanske inicijative „Sloboda, demokracija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom (srpskom) dijelu Mitrovice.

16-01-2018

Njemački namještaj na klimavim nogama

Međunarodni sajam namještaja, koji tradicionalno određuje trendove za predstojeću godinu, počeo je danas u Kölnu. Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta je i nekoliko s jugoistoka Europe.

16-01-2018

Tunis: Mršavi rezultati revolucije

Građani Tunisa ponovo su izišli na ulice. Ovaj put zbog povećanja cijena kruha. Političke reforme nisu se odrazile na gospodarstvo procvat. Zašto?

16-01-2018

Vijetnamski disidenti u Berlinu žive u strahu

Prošle godine jedan Vijetnamac je, po svemu sudeći, otet usred Berlina. Trenutno mu se sudi u domovini. Njegov slučaj uznemirio je vijetnamske disidente u njemačkoj metropoli.

16-01-2018

Zastoj kineskog "šopinga" po Europi

Kinezi su 2016. godine preuzeli rekordan broj europskih firmi. Najviše su u „šoping“ bili u Njemačkoj gdje ih je zanimala napredna tehnologija. Ali prošle godine je taj trend promijenjen, a...

15-01-2018

Srpska pravoslavna crkva: I novac i Kosovo

SPC se našla u dilemi: podržati vlast, jer to donosi novac i privilegije, ili „braniti“ Kosovo? Podržati proroka Vučića ili svetu knjigu? Crkva bira i jedno i drugo, piše sociolog...

15-01-2018

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Ilok (razmak) vaša poruka, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2017 Radio Ilok - by projectcouch.com