Plan proračuna grada Iloka za 2015. godinu nije usvojen

U Gradskoj vijećnici sinoć je održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice i dnevnoga reda, vijećnici su tijekom aktualnog sata imali priliku postavljati pitanja gradonačelniku Zvonimiru Dragunu.

09.12.2014. 14. sjednica GV 1Vijećnika Antu Papka zanimala je isplativost obnove ulice Mirka Čobankovića, tj. Vodenice. Pojasnio je da je spomenuta ulica slabo prometna, te ju uspoređuje s vrlo prometnom ulicom Matije Gupca koja je derutna s nepostojećim nogostupom u većem dijelu ulice, uništenim kolnikom, u potrebi za izgradnjom dodatnih šahti i izgradnjom kanala zbog problema oborinskih voda. Gradonačelnik je objasnio da se obnova kolnika u ulici Vodenice financirala iz SUMUS programa za sustav odvodnje koji se mora poštivati, te je napomenuo kako se sredstva iz takvih projekata ne mogu izdvajati za druge svrhe.

Vijećnik Ivan Filipović je skrenuo pozornost na očito neispravnu javnu rasvjetu u pojedinim ulicama u Iloku. Kako kaže, javna rasvjeta po nekoliko noći za redom ne radi, dok je u ulici Julija Benešića rasvjeta upaljena i tijekom dana. Gradonačelnik Dragun je rekao da je problem možda u nedavnom postavljanju blagdanskih ukrasa, tj. da postoji mogućnost da je tijekom toga došlo do kratkog spoja ili kvara, te da će ovaj problem riješiti s nadležnom službom. Filipović je također predložio organizaciju dočeka Nove godine u Iloku. S tim se složio i gradonačelnik koji kaže da Turistička zajednica grada Iloka već ima planove dočeka Nove godine na sportskom igralištu kod osnovne škole Julije Benešić, o čemu će se više znati uskoro.

09.12.2014. 14. sjednica GV 2Glavna tema rasprave sjednice Gradskog vijeća, 1. točka dnevnog reda bilo je donošenje plana proračuna Grada Iloka za 2015. godinu s projekcijom za 2016. i 2017. godinu. U financijskom planu visina proračuna za slijedeću godinu utvrđena je u iznosu od 18.241.000 kuna, s rashodima od 17.951.000 kuna. Tijekom kratke rasprave pročelnica odjela za financije Đurđica Tilović pojasnila je vijećnicima neke stavke u proračunu, a većina se složila da se financiranje sportskih udruga i kulturno-umjetničkih društava treba pojačati. Vijećnik Franjo Kolak izrazio je sumnju u visinu prihoda od prodaje stanova, u proračunu procjenjene na 1.200.000 kuna u 2015. godini, na što je gradonačelnik odgovorio da vjeruje da će se problem otkupa, tj. prodaje stanova napokon riješiti, te da će se ti prihodi ostvariti. Nadalje, gradonačelnik Dragun je predložio da se rebalansom proračuna poveća naknada za novorođenčad, o čemu će se raspravljati na sljedećoj sjednici. Prijedlog je bio da roditelji za prvo i drugo dijete dobiju naknadu u iznosu od 2.000 kuna, i 3.000 kuna za treće dijete. Donošenje plana proračuna, a s tim i odluka o izvršavanju istog nije prihvaćena sa 7 glasova vijećnika za, 6 protiv i 2 suzdržana.

U drugoj točki dnevnog reda donesena je odluka o zaduživanju Grada Iloka za financiranje investicija – kapitalnih projekata u ukupnoj svoti od 6 milijuna kuna, i to za izgradnju kanalizacije u Bapskoj i Šarengradu (3.900.000 kuna), za sufinanciranje uređenja stare jezgre Iloka po projektima koji su u izradi (1.500.000 kuna), te obnovu Storssmayerove ulice u Iloku (600.000 kuna). Svi su vijećnici glasali za ovu odluku.

Kao treća točka dnevnog reda razmatran je prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija studentima Grada Iloka u akademskoj godini 2014./2015., te donošenje odluke o dodjeli stipendija. Povodom raspisanog natječaja dodjele stipendija, rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Prskalo, zaprimljeno je 11 valjanih prijava od kojih je samo osam zadovoljavalo propisane uvjete. Stipendija Općine Omišalj u iznosu od 7.000 kuna dodijeljena je Martini Janega, a stipendije Grada Iloka od 5.000 kuna dodjeljuju se Manueli Rogić, Ani Dubovski, Željki Meštrović, Nikolini Romić, Biljani Ježik, Snježani Vargi i Antoniji Bošnjak. Prema riječima zamjenika gradonačelnika, 4 stipendije su ostale neiskorištene za koje je predložio raspisivanje novog natječaja. Ovaj prijedlog usvojen je jednoglasno.

U četvrtoj točki dnevnog reda jednoglasno je prihvaćen prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja koncesije za obavljanje djelatnosti dimnjačarskih poslova na području grada. Koncesija se daje na određeno vrijeme u trajanju od pet godina, i to najpovoljnijem odabranom ponuditelju - dimnjačarskom obrtu „Vitlo“ iz Vinkovaca.

U petoj i posljednjoj točki dnevnog reda, također jednoglasno, vijećnici su prihvatili prijedlog odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Iloka. Cilj osnivanja Savjeta je sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima koji su od interesa i značaja za mlade osobe, aktivnog uključivanja mladih u javni život, informiranja i savjetovanja mladih grada Iloka te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na području grada. Za člana Savjeta mogu se kandidirati osobe od navršenih 15 do 30 godina, koje imaju prebivalište ili boravište na području Iloka. Savjet mladih koristit će prostorije Grada, te surađivati s gradonačelnikom redovitim međusobnim informiranjem i savjetovanjem. Detaljnije informacije o odredbama, broju članova Savjeta, načinu izbora članova i zamjenika članova mogu se pronaći na web stranici Grada Iloka www.ilok.hr.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Na Kosovu ubijen srpski političar

Vođa jedne srpske stranke na Kosovu Građanske inicijative „Sloboda, demokracija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom (srpskom) dijelu Mitrovice.

16-01-2018

Njemački namještaj na klimavim nogama

Međunarodni sajam namještaja, koji tradicionalno određuje trendove za predstojeću godinu, počeo je danas u Kölnu. Među 1272 izlagača iz 50 zemalja svijeta je i nekoliko s jugoistoka Europe.

16-01-2018

Tunis: Mršavi rezultati revolucije

Građani Tunisa ponovo su izišli na ulice. Ovaj put zbog povećanja cijena kruha. Političke reforme nisu se odrazile na gospodarstvo procvat. Zašto?

16-01-2018

Vijetnamski disidenti u Berlinu žive u strahu

Prošle godine jedan Vijetnamac je, po svemu sudeći, otet usred Berlina. Trenutno mu se sudi u domovini. Njegov slučaj uznemirio je vijetnamske disidente u njemačkoj metropoli.

16-01-2018

Zastoj kineskog "šopinga" po Europi

Kinezi su 2016. godine preuzeli rekordan broj europskih firmi. Najviše su u „šoping“ bili u Njemačkoj gdje ih je zanimala napredna tehnologija. Ali prošle godine je taj trend promijenjen, a...

15-01-2018

Srpska pravoslavna crkva: I novac i Kosovo

SPC se našla u dilemi: podržati vlast, jer to donosi novac i privilegije, ili „braniti“ Kosovo? Podržati proroka Vučića ili svetu knjigu? Crkva bira i jedno i drugo, piše sociolog...

15-01-2018

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Ilok (razmak) vaša poruka, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2017 Radio Ilok - by projectcouch.com