Proračun Grada Iloka za 2014. godinu iznosi 24 milijuna 984 tisuće kuna

Jučer je u Gradskoj vijećnici održana 6. Sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka. Nakon pozdrava predsjednika Vijeća Željka Sladetića, u dogovoru s vijećnicima odlučeno je da na ovoj sjednici neće biti aktualnog sata, zbog toga što je prethodna sjednica bila nedavno, te su na njoj iscrpljena pitanja gradonačelniku. Nakon usvajanja dnevnog reda, prišlo se radu po njegovim točkama.

gv24122013Prva točka dnevnog reda bilo je donošenje Plana Proračuna Grada Iloka za 2014. godinu zajedno sa Planom financiranja Gradske knjižnice i čitaonice Ilok, Muzeja grada Iloka, Dječjeg vrtića Crvenkapica Ilok, Planom održavanja komunalne infrastrukture, Planom gradnje komunalne infrastrukture i Planom nabave za 2013. godinu kao i Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Iloka za 2014. godinu.

Nakon toga plan proračuna za narednu godinu predstavila je Đurđica Tilović, pročelnica jedinstvenog upravnog odjela grada Iloka. Proračun iznosi 24 milijuna 984 tisuće kuna, te su u njega uklopljena i dugovanja iz prethodnih godina koja iznose preko četiri milijuna kuna. Napomenuto je da u proračun nisu uključeni kanalizacija u Šarengradu ( 2. faza) te još neki projekti u Iloku, koji će se u potpunosti financirati iz drugih izvora, a čija je vrijednost sedam i pol milijuna kuna za kanalizaciju te oko četiri milijuna za druge projekte. Nakon predstavljenog proračuna, vijećnici su imali priliku postaviti pitanja o proračunu te iznijeti svoje prijedloge. Tako je vijećnik Franjo Kolak (HSLS) pitao ostaje li i dogodine sufinanciranje poštanskih ureda u Šarengradu i Bapskoj, na što je gradonačelnik odgovorio da do daljnjega ostaje kao i do sada. Iznio je i prijedlog da se, kada to bude moguće, poveća iznos koji se uplaćuje sportskim udrugama i kulturno-umjetničkim društvima, na što je odgovoreno da će se to i učiniti kada i ukoliko za to bude sredstava. Vijećnik Mirko Ćješko (HDZ) ustvrdio je da je proračun prepisan iz prethodnih godina i upitao gradonačelnika Zvonimira Draguna mogu li se povećati sredstva za nacionalne manjine i kudove. Gradonačelnik Dragun je replicirao da on građane ne dijeli po nacionalnoj osnovi, te kako je novac nemoguće isplaćivati pojedincima, nego udrugama, i to na njihov zahtjev. Vijećnika Miroslava Bošnjaka (HDZ) zanimalo je što je s projektom bioenergane te hoće li se urediti cesta do arheološkog nalazišta Gradac u Bapskoj. Gradonačelnik je odgovorio da što se tiče bioenergane, budući se radilo o prekograničnom projektu EU iz koje se Šid povukao, projekt je samim time propao, dok će se cesta prema Gradcu urediti tucanikom. Vijećnika Antu Papka (HSP AS) zanimalo je kolika će biti plaća gradonačelnika od 1. siječnja 2014. godine ali mu je odgovoreno da se to još ne zna. Zanimalo ga je i kako se troši novac namijenjen za zbrinjavanje pasa lutalica. Time su iscrpljena pitanja vijećnika te se prišlo glasovanju. Proračun s pripadajućim aktima usvojen je sa 9 glasova za i 7 protiv.

Druga točka dnevnog reda bio je Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Iloka za 2013. godinu (rebalans) o kojem je izvijestila Đurđica Tilović. Istaknuto je da u prihodima grada nema promjena dok ih ima kod rashoda. Po rebalansu proračun bi tako iznosio 23 139 320 milijuna kuna. Rashodi su smanjeni za 2 805 800 milijuna kuna. Rebalans proračuna za 2013. godinu donesen je sa 9 glasova za i 7 protiv. U trećoj točki dnevnog reda razmatrala se zaštita i spašavanje na području grada Iloka. Izvjestitelj za ovu točku bio je dogradonačelnik Željko Prskalo. Nakon kraće rasprave jednoglasno je usvojena analiza stanja sustava zaštite i spašavanja na području grada Iloka u 2013. godini te je donesena smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području grada Iloka za 2014. godinu.

Potom je gradonačelnik Zvonimir Dragun kao četvrtu točku dnevnog reda predstavio Odluku o utvrđivanju pripremnih radnji i postupku davanja koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza pokojnika na području grada Iloka. Kako je objasnio gradonačelnik Dragun to se čini na prijedlog obrtničke komore jer su do sada Komunalije Ilok imale monopol na obavljanje ove djelatnosti no da postoje zainteresirani obrtnici koji bi se tom djelatnošću također htjeli baviti. Stoga je gradonačelnik predložio da se raspiše dvojna koncesija što je jednoglasno i usvojeno.

U petoj točki dnevnog reda u stručno povjerenstvo za dodjelu koncesije za obavljanje iste komunalne djelatnosti jednoglasno su izabrani Đurđica Tilović, Ilija Matanović, Ivan Plazonić, Ivan Barbarić i Željko Sladetić. Na samom kraju posljednje sjednice u ovoj godini predsjednik GV Željko Sladetić te gradonačelnik Zvonimir Dragun svim vijećnicima zaželjeli su sve najbolje za Božić i Novu godinu.

Internet radio

Radio Ilok Live

Top liste

Top lista Radio Iloka

Gradske sjednice

Vrijeme

giweather joomla module

FACEBOOK

SPONZORI

Vijesti

Brexit u francuskoj provinciji

Ekonomske posljedice Brexita bi se itekako moglo osjetiti i u ruralnim regijama u Francuskoj. Velika je nepoznanica što će učiniti brojni Britanci koji su se preselili na europsko kopno.

17-10-2018

Neizvjesna budućnost za narodne stranke

Trend gubitaka velikih tzv. narodnih stranaka u Njemačkoj nastavljen je i na izborima u Bavarskoj. Njemački političari hrvatskog porijekla govore o ovom fenomenu.

17-10-2018

Suočavanje s ostavštinom komunističke diktature DDR-a

Njemačka važi kao zemlja koja zna kako se suočiti sa svojom mračnom prošlošću. I to ne samo nacističkom nego i komunističkom. Zaklada koja se bavi tim razdobljem slavi 20. rođendan.

17-10-2018

Gulaš, toplice i implantati: medicinski turizam u Mađarskoj

Zdravlje je bogatstvo, kažu. No ova izreka poprima novo značenje kada se govori o medicinskom turizmu. Primjer Mađarska.

17-10-2018

Kardinal o izboru Komšića: "I Hitler je izabran po zakonu"

Aluzija kardinala Vinka Puljića na izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH podiže novu, političku prašinu u BiH. Aluzija nije obična jer, reče kardinal, "i Hitler je izabran po...

16-10-2018

Borba protiv „glačanja grudi“

U Kamerunu se do danas u pojedinim dijelovima zemlje zadržao običaj da se ženske grudi stežu zavojima ili stišću kamenjem. Grupa žena se bori protiv ove tradicije prosvjećujući djecu u...

16-10-2018

Stanje na cestama

Radio Ilok SMS servis

Upute za slanje sms poruka na broj 666555 - cijena poruke je 3,66 kn s PDV-om.

Poruke šaljete na sljedeći način: Na samom početku poruke trebate upisati riječ Ilok (razmak), zatim tekst vaše poruke, pozdrav, čestitka uz glazbenu želju, koju šaljete na broj 666555.

Marketing Radio Iloka

Radio Ilok je koncesijski lokalni radio, no svojim signalom pokrivamo šire gradsko područje prvenstveno mjesta koja gravitiraju gradu Vukovaru, te područje susjedne nam države: Bačka Palanka, Novi Sad, Šid, Sremska Mitrovica. Veliki broj slušatelja sluša nas uživo i diljem Slavonije, odnosno, Hrvatske, Europe i Svijeta, putem live streaminga.

Samom odlukom o korištenju marketinških usluga Radio Iloka učinit ćete veliki korak naprijed, jer kraći put do Vašeg uspjeha ne postoji!

 

Opširnije

© 2017 Radio Ilok - by projectcouch.com